La lectura dramatitzada del text Do de llengües obre el V Cicle de l’AADPC.

Una seixantena de persones van assistir ahir al Teatre Akadèmia a la primera lectura dramatitzada del V Cicle de Lectures Dramatitzades organitzat per l’AADPC, Aisge i Fundació Romea.

L’autor australià, Andrew Bovell, va concebre Do de llengües a partir de dues peces breus, que va unir en una única obra. El director, Alberto Díaz, va aconseguir embastar les històries intercalades de tots els personatges que anaven apareixent a cada nova escena.

La dificultat d’aquesta estructura de trencaclosques, amb frases simultànies en que s’anava desenvolupant la narració, va ser resolta amb absoluta naturalitat pels cinc actors que van representar als nou protagonistes. En segones quines situacions, un  mateix actor fa de botxí i víctima alhora.

Dani Arrébola, Gràcia Fernández, Edgar Moreno, Vanessa Segura i Jaume Ulled van interpretar uns personatges que queden fascinats per les històries dels altres, però que en realitat expliquen les seves pròpies vivències.

Un embolic de parelles que parlen i parlen, per no dir res en concret. Històries entrecreuades que no s’acaben de resoldre, com la mateixa vida. “Do de llengües” és un trencaclosques de petites històries de parelles en diferents situacions, desencadenades per la sensació comú d’estar entumit per part de tots els personatges i tenir la necessitat de tornar a sentir alguna cosa més.

Al final de la lectura, l’equip artístic, liderat pel seu director, va tenir l’oportunitat d’explicar, al col·loqui posterior, la dificultat de l’obra per tal que cada petita història no es perdés entre la resta i que per si mateixa resultés interessant per al públic.  

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta