Fotograma del documental ‘BCN, ¿Sello Discográfico?’

El Festival In-Edit arriba a Barcelona entre el 23 d’octubre i el 2 de novembre.

El festival més important de cinema documental musical celebra enguany la seva dotzena edició entre les ciutats de Barcelona, Madrid, Bilbao i Pamplona.

Pel que respecta a Barcelona, es veuran un total de 49 títols acompanyats d’un conjunt d’activitats paral·leles com emissions de ràdio, la Master class del productor i director de films documentals Frank Scheffer, la trobada de professionals a l’In-Edit Fast Forward o, evidentment, música en directe.

Les sales que acolliran les projeccions seran, un cop més, els cinemes Aribau Club I i II, i Aribau Multisales Sala 5. També s’hi suma In-Edit TV, on s’hi aglutinarà el 80% de la programació del festival.

Entre els plats forts de l’edició es presenta The Best of Bug: The Evolution of Music Video, amb una selecció dels vídeos musicals més destacats de l’actual producció, o l’estrena en primícia per a tot l’Estat espanyol del documental Soul Boys of the Western World sobre el grup Spandau Ballet, que comptarà amb la presència de la banda.

 

I+D DOCUMENTAL

Entre les propostes més curioses de la mostra trobarem la peça BCN, ¿Sello Discográfico? un documental de les creadores Alicia Álvarez i Isabel Francoy enregistrat mitjançant la càmera d’iPhone i format Super-8 de pel·lícula. El seu argument analitza la potencialitat de la ciutat Condal com a bressol de grups i tendències relacionades amb la música electrònica, tot qüestionant-se si existeix la marca Barcelona a nivell musical. Segons Álvarez, ens plantegem si l’espai, en aquest cas Barcelona, influeix en la música que hi genera, si en l’era d’Internet i de la cultura transfronterera es pot donar una Escena Barcelona com en el passat es va parlar de la de Detroit o Berlín. Entre els participants com a veus del documental figuren, entre d’altres, els músics David M, Downliners Sekt, Clip!, Wooky, Abu Sou, Uxuka & Dr.Res, Alizzz, Vanity Dust, els arquitectes Pepo Chillida i José Zabala o la crítica musical Mónica Franco. BCN, ¿Sello Discográfico? es podrà veure el 27 i el 29 d’octubre en el Aribau Club, en sessions a les 19.15 h.

Compartir.

Sobre l’autor

Treballar la cultura, fer visible el món amb l'objectiu de millorar-lo. Tota la resta és folklore. Director d'Entreacte, entre moltes altres coses.

Deixa una resposta