Imatge d’un dels films del festival, el ‘The story of Technoviking’.

El festival proposa projeccions, debats i presentacions sobre cinema amb llicències Creative Commons.

Davant un món audiovisual que mira de readaptar-se a l’explosió d’Internet i al canvi de paradigma en el consum televisiu i cinematogràfic, la VII edició de BccN (Barcelona Creative Commons Culture Film Festival) tornarà a posar damunt la taula una altra forma de relacionar-nos amb el cinema i l’audiovisual a través de llicències lliures.

Es festival es celebra a Barcelona entre l’11 i el 15 de maig amb tot tipus d’activitats que tindran el MACBA com a principal seu però també a diferents espais de la ciutat. L’objectiu de tot plegat és potenciar un espai de diàleg, coneixement i defensa de la cultura lliure i l’audiovisual com a eina de crítica i transformació del nostre entorn. El BccN és una mostra pionera al món a l’hora d’oferir obres sota la llicència Creative Commons, unes llicències lliures que permeten una major flexibilitat per potenciar la distribució del cinema en xarxa.

El festival vol ser també un lloc de trobada i reflexió que serveixi per intercanviar experiències i coneixements. D’aquesta manera, hi haurà la presència de directors de les pel·lícules que explicaran els seus projectes als assistents, que podran participar de forma presencial o a través de l’streaming desl actes previstos.

Entre la programació que podrem gaudir enguany, hi haurà pel·lícules, seguides de col·loquis, com Nice day, de Roger la Puente, cinta inaugural que planteja el problema de la lliure circulació de persones al món; El ball del vetlatori, de Marc Sempere, una barreja de ficció poètica i realitat documental sobre la cultura popular; The story of Technoviking, sobre un dels primers vídeos virals d’internet que denunciava la brutalitat policial a Melilla; o El camí més llarg per tornar a casa, de Sergi Pérez, millor pel·lícula als Premis Gaudí que parla del dol i la seva gestió emocional.

Entre les activitats paral·leles, hi trobarem també taules rodones per mesurar el retorn social del cinema lliure, debats sobre temes candents de l’actualitat legal de la creació i internet, presentacions dels projectes del col·lectiu Compartir Dóna Gustet, o sessions d’assessoria legal sobre drets d’autor.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta