Es tracta del Festival Internacional de Cinema d’Animació, Efectes Visuals i Videojocs.

L’Animayo té lloc a diferents ciutats del món com Los Angeles, Mumbai, Lisboa o Madrid i comença la seva ruta itinerant a Barcelona els dies 13 i 14 de gener al CaixaFòrum.

Les jornades comptaran amb diverses projeccions a més de tallers especials que ajudaran a eixamplar els coneixements al voltant de les disciplines tractades a la mostra. Exemple d’això últim serà el taller de videojocs adreçat a joves que es vulguin iniciar en el disseny i la creació de videojocs en 3D.

Animayo acollirà també convidats internacionals com, entre d’altres, Claudio Biern Boyd, un dels pares de l’animació espanyola i europea; Carlos Grangel, dissenyador de personatges de films com La novia cadáver o Hotel Transilvania; Nacho Doctor, director tècnic d’efectes, artista d’il·luminació, compositor 2D i director de fotografia (El libro de la selva); Lorenzo Zitta, expert en retoc fotogràfic i CGI.

Entre les projeccions destaca la que oferirà el palmarès de la passada edició d’Animayo, una recopilació formada per peces especials d’animació i cinemàtica que mostren el treball d’artistes internacionals independents a més d’escoles internacionals.

Atents també a les conferències: Com treballar en postproducció per arribar als Oscars, de Toni Mena, guanyador de la Palma d’Or a Canes; o la masterclass d’Àngel Sala, director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges, que parlarà sobre la història de l’anime.

Podeu consultar la programació completa al següent enllaç.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta