Els propietaris argumenten que “el negoci és insostenible”.

El Ringling Bros, Barnum & Bailey Circus, el circ més antic del món cessarà la seva activitat el proper mes de maig. Es tractava de tota una institució que va fer de la frase “el major espectacle del món” el seu lema de capçalera que haurà de tancar després de més d’un segle i mig d’existència.

Segons va anunciar ahir en un comunicat Kenneth Feld, director general de la companyia nord-americana Feld Entertainment, el conglomerat que dirigeix l’espectacle circense des dels anys seixanta: “després de moltes deliberacions, la meva família i jo hem pres la difícil decisió que Ringling Bros, Barnum & Bailey celebrin les seves últimes actuacions al maig d’aquest any”.

El director de la companyia atribueix el tancament del circ més antic del món encara en actiu -ha estat funcionant des de 1871- a la disminució en la venda d’entrades, al que se suma l’augment dels costos de l’espectacle, que han fet que “el circ sigui un negoci insostenible”, segons lamenta Feld.

Encara queden per davant 30 funcions fins l’adéu final a Uniondale, en l’Estat de Nova York, el proper 21 de maig, última oportunitat de veure un espectacle de circ clàssic que encara inclou les feres com a part fonamental del seu muntatge.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta