Barcelona, Lleida i Reus acullen els actes centrals de la diada

Des que el 1982 la UNESCO va declarar el 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa són moltes i molt diverses les institucions que commemoren la diada arreu del món. A Catalunya és l’Associació de Professionals de la Dansa (APdC) l’encarregada d’organitzar els actes de celebració que tindran lloc a partir de les 18 h a la Plaça de la Catedral de Barcelona, a la Plaça Sant Joan de Lleida i a la Plaça del Mercadal de Reus.

L’acte estarà protagonitzat per una multitudinària acció oberta a la participació de tothom. Es tracta de ballar de forma col·lectiva una o les dues coreografies proposades, la peça popular Rossinyol o el tema I ballarem, ballarem, ballarem. L’APdC ha penjat a la seva pàgina web un vídeo tutorial sobre com executar les coreografies. D’aquesta forma qualsevol ciutadà, escola o col·lectiu pot aprendre els senzills moviments i participar-hi.

Els actes també tindran una part més institucional on es llegirà el manifest del Dia Internacional de la Dansa, escrit en aquesta edició per Alkis Raftis, president del Consell Internacional de la Dansa.

 

Més informació a la pàgina de l’APdC.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta