Genís Matabosch, productor, reconeix haver “perdut la il·lusió”.

Han estat 6 edicions que havien consolidat l’esdeveniment com un dels festivals de referència de l’àmbit del circ clàssic internacional. Tota aquesta feina es perdrà i Figueres es queda sense Festival Internacional del Circ.

El seu responsable i productor, Genís Matabosch, assegura que han “perdut la il·lusió” per continuar. La causa no és altra que la negativa de l’Ajuntament figuerenc a tirar endavant amb Museu del Circ. Matabosch, per tant, renuncia a muntar la setena edició del festival perquè considera que “no té cap sentit” que el certamen continuï “en una ciutat que mai tindrà el museu”.

En conversa amb els mitjans, el productor afirma que s’ha produït un “assetjament ple d’incoherències” per part dels partits de l’oposició, en relació a l’expedient per la presència d’animals (gossos i gats) a dos dels espectacles de l’última edició.

Matabosch no renuncia a traslladar el festival i el museu a una altra ciutat. “Aquí o a Pernambuco hi ha d’haver un Museu del Circ. A mi m’hauria agradat moltíssim que hagués sigut a la meva ciutat, però això no pot ser”, ha explicat.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta