El nou director del festival desvetlla els seus plans.

Grècia, el Mediterrani, el viatge i les migracions seran protagonistes del primer Festival Grec de Francesc Casadesús, que ha presentat aquest dijous els seus plans per al nou festival que dirigirà fins a 2020.

La programació internacional estarà concebuda com una “volta al món” en quatre anys. El certamen mirarà en les properes edicions, consecutivament, cap a Grècia, Singapur, Melbourne-Nova York, Llatinoamèrica i finalment l’Àfrica.

La intenció és establir col·laboració amb un festival destacat de cada territori i abordar una temàtica concreta a través dels espectacles que convidi o coprodueixi. Casadesús sosté que d’aquesta manera el festival crearà una “identitat” pròpia i treballarà la faceta més internacional del certamen.

Entre els plans de Casadesús també figura transformar el Grec en  “una peça a mida de la ciutat”, la que més li escaigui, i “feta a base de moltíssimes complicitats”. Es buscarà, així mateix, presentar propostes artístiques “excepcionals” amb accent en la creació i l’autoria contemporànies.

Entre les primeres confirmacions que ja s’han avançat, l’espectacle del baiaor Israel Galván en col·laboració amb Niño de Elche i la tunisiana Alia Sellami, entre altres; i la nova creació de Dimitris Papaioannou, recordat per haver signat les cerimònies d’obertura i clausura dels Jocs Olímpics d’Atenes 2004.

En el vesant més local, s’estrenarà a la Sala Beckett el nou espectacle de Pau Miró, ‘Un tret al cap’ –amb Emma Vilarasau i Mar Ulldemolins-, a propòsit d’una periodista que s’ha tornat incòmoda pel diari en el qual treballa.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta