L’Espai Lliure del Teatre Lliure de Montjuïc acollirà l’acte a partir de les 20 h.

Dilluns vinent, 18 de desembre, finalitza el  V Cicle de Lectures Dramatitzades que organitza l’AADPC conjuntament amb la Fundación Aisge i la Fundació Romea. El Lleig, dirigida per Carlos Briones, serà la quarta i última lectura dramatitzada d’aquest cicle. El repartiment de l’obra comptarà amb l’actriu Betsy Túrnez i els actors Joan Massotkleiner, Pep Planas i Xavier Pàmies.

L’argument ens explica la història del senyor Lette, un enginyer de sistemes elèctrics de seguretat, realitza un horrible descobriment: tot sembla indicar que és indescriptiblement lleig. Per què ningú no li havia dit fins ara? Lette, pren la decisió de fer-se una intervenció quirúrgica, de la qual reneix amb el rostre ideal. Una cara irresistible acompanyada de fama i èxit. Però, i si tothom decidís fer el mateix?

El Lleig, escrita per Marius von Mayenburg, va ser estrenada el 2007 i representada en més de trenta països arreu del món amb gran èxit, gràcies a la seva temàtica actual.

Segons el director de la lectura, Carlos Briones, “vivim en un segle on l’aparença és cada dia més important i els cànons de bellesa són més estrictes, però cada vegada és més fàcil tunejar-se. Fins a quin punt aquests canvis ens fan més feliços? Com ens influeixen interiorment i en la relació amb els altres? Potser seguim sent els nens i nenes acomplexats, però amagats sota les modificacions quirúrgiques. I qui diu canvis físics, diu de tarannà o de sentiments. Aquesta és la part més interessant del text, el qual posa de manifest aquestes qüestions, des de la part més evident i externa, la física.”

En finalitzar la lectura els assistents podran participar en una xerrada amb el director de la peça, Carlos Briones, i tot el seu equip artístic. Aquest col·loqui serà conduït per la directora de la revista Entreacte, Carme Tierz. Amb un diàleg distès, es pretén aprofundir en les lectures amb la voluntat d’eliminar barreres entre creadors i públic.

L’acte comptarà amb  entrada lliure amb aforament limitat. Per a una millor gestió de les entrades, agrairíem confirmació prèvia a través de la següent enllaç: http://aadpc.cat/ftp/Cultura/Lectures/2017/LDElLleig.html

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta