Imatge del mestre Taneda durant una representació.

La figura cabdal del teatre japonès impartirà un taller de i una conferència.

Michikazu Taneda, actor professional de teatre de primer nivell, visitarà la ciutat de Barcelona aquest mes de febrer com a ambaixador cultural nomenat per l’Agència d’Afers Culturals del Japó.

En la seva visita, i gràcies al suport de l’Agència d’Afers Culturals del Japó i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, el mestre Taneda oferirà un taller a un grup reduït de professionals en el qual podran aprendre els gestos i moviments bàsics del teatre .

L’acte de cloenda del workshop consistirà en la representació d’una escena d’una obra destacada a càrrec dels alumnes participants. Aquesta activitat admet a més la presència d’oients, de manera que el mestre Taneda convida a tots aquells interessats en el teatre a assistir a les sessions. El mestre completarà la seva visita amb una xarrada-demostració a l’Institut del Teatre.

El mestre Taneda és hereu de la quarta generació de la família Taneda, pertanyent al nivell shokubun (títol atorgat als actors professionals de de primera categoria) dins de l’escola Kongō, una de les cinc principals especialitzades en el paper de shite o protagonista.

Així mateix, ha estat nomenat Propietat Cultural Intangible Important del Japó en reconeixement de la seva valuosa contribució a la conservació i transmissió d’aquest antic art teatral nipó.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta