Fons del ministeri afirmen que es tracta d’un “desig”

El Ministeri de Cultura ha matisat les paraules del secretari d’Estat de Cultura, Fernando Benzo, a la COPE en què anunciava la setmana passada una rebaixa de l’IVA en el cinema del 21% al 10% el 2018.

Fonts del ministeri han manifestat que el secretari d’Estat de Cultura expressava el “desig” que la càrrega impositiva sobre les entrades de cinema es reduís “tan aviat com sigui possible”, preferiblement, abans de finals del 2018, però en cap cas han volgut donar l’acord per tancat.

Segons les mateixes fonts, la decisió encara no es pot donar per feta i que en aquests moments s’està treballant, ja que no depèn exclusivament del Ministeri de Cultura.

El sector cinematogràfic va quedar exclòs de la primera reducció de l’IVA aprovada al març i que va entrar en vigor el passat 29 de juny. Concretament, va incloure només els espectacles en directe –com els toros-, passant d’una taxa del 21% al 10%.

Es tractava d’una de les reivindicacions del món de la cultura des que feia cinc anys l’impost al cinema s’havia incrementat des del 8% i el sector ho va rebre com una represàlia més de la posició tradicionalment crítica amb el govern del PP.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta