Els professionals lamenten la situació creada pel clima polític.

Els esdeveniments polítics recents que viu la societat catalana són manifestament intensos. Els professionals de la cultura no són aliens al que està passant tant a les institucions com als carrers de Catalunya.

Molts dels professionals de la cultura han manifestat la seva opinió sobre la situació. A títol individual són molts els actors, directors, tècnics i altres professionals que han expressat la seva opinió. A nivell col·lectiu, a més, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), ha emès un comunicat en el qual “lamenta” el que està passant. Diu així:

Des de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya lamentem profundament els fets que s’han produït aquest matí de dimecres a diferents estaments del govern de Catalunya.

No creiem que la intervenció d’institucions i la detenció de càrrecs polítics ajudin a la convivència i, respectant la pluralitat que configuren els nostres associats, no creiem que impedir el dret que té qualsevol ciutadà i ciutadana a expressar-se lliurement, amb un fet tan innocent i alhora tan important per una democràcia com és el dret de vot, sigui la millor manera de demostrar a la resta de l’estat i a la comunitat democràtica internacional que hem assolit aquesta maduresa democràtica i capacitat de diàleg que tots s’apropien“.

Altres entitats com Gremi de Llibreters, l’Ateneu Barcelonès, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o vàries universitats públiques catalanes han publicat manifestos al voltant de la qüestió.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta