Mercè Arànega a l’edició 2015 de la trobada ‘Llegir teatre’.

 El pròxim dissabte tindrà lloc la trobada dels clubs de lectura Llegir el teatre.

De la mà del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), més de 500 lectors de teatre s’aplegaran dissabte per a la trobada anual de la tercera temporada del projecte Llegir el Teatre, un club de promoció de la lectura que ja compta amb la col·laboració de 50 municipis.

Hi intervindran Albert Arribas, assessor literari del TNC, i Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. A més dels parlaments, s’hi llegiran textos per mitjà de la veu de l’actriu Mariona Ribas. Un acte que conclourà amb l’assistència per part de tots els presents al muntatge de la Sala Gran El professor Bernhardi, o bé a Sala Petita per gaudir de Maria Rosa, els dos espectacles actualment en cartell.

Llegir el teatre va néixer de la col·laboració entre el TNC i el Servei de Biblioteques, i la complicitat d’Arola Editors, amb la voluntat de crear o incentivar clubs de lectura de les biblioteques públiques entorn dels textos teatrals programats al TNC.

Al llarg de les tres edicions s’hauran celebrat 521 sessions de clubs de lectura per les quals hi hauran passat 1.856 lectors, amb 23 textos llegits, d’autors tan diversos com ara Molière, Pau Miró, Shakespeare, Lluïsa Cunillé, Tenessee Williams, Pitarra, Harold Pinter, García Lorca o Narcís Comadira.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta