Elena Fortuny dirigeix aquesta adaptació del mite clàssic al Teatre Akadèmia.

El Cicle de Lectures Dramatitzades organitzat per l’AADPC, la Fundació Romea i la Fundación AISGE enceta una nova temporada de funcions. L’obra Ifigènia en taxi de la jove autora Sílvia Navarro serà la lectura dramatitzada encarregada d’obrir la quarta edició del cicle el proper dilluns 23 de maig al Teatre Akadèmia. Dirigida per Elena Fortuny, comptarà amb la Cristina Martínez, Núria Rocamora i Ireneu Tranis al seu repartiment.

Partint de la revisió de la tragèdia grega d’Ifigènia a Aulis d’ Eurípides, l’ obra és una adaptació lliure que transportarà el personatge a la societat contemporània plantejant una reflexió sobre el sistema educatiu actual.

La protagonista, Ifigènia, fa llistes de 140 caràcters per evitar escriure una trilogia i actua des de la neutralitat de Twitter, on 141 caràcters són massa. Ifigènia agafa taxis per evitar perdre’s a les ciutats formiguer. Ifigènia fa feliç tothom, al seu pare, a la seva mare, als seus followers… i fa sempre allò que s’ ha de fer. Però què fa feliç a Ifigènia? La pluja, potser. Què hagués estat Ifigènia si ningú li hagués dit tot allò que havia de ser?

L’obra mostra a la protagonista des de la seva relació amb el món, superposa realitats i ficcions provocant que aquesta multiplicitat ens generi preguntes i ens suggereixi punts de vista. Una obra per reflexionar sobre la societat, per fer autocrítica i plantejar-nos preguntes.

Ifigènia en taxi va quedar finalista al Concurs de Dramatúrgies Europees del Barkers Theatre de Nova York. 

 

 

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta