Espectacle 5 contes diferents dins el Festival Simbiòtic

La mostra està adreçada a col·lectius amb diversitat sensorial.

La cultura és un dret universal, una via primordial del desenvolupament intel·lectual dels ciutadans a la qual tothom hauria de tenir accés. Amb aquests paràmetres a l’horitzó neix el Simbiòtic, el festival multidisciplinari d’arts escèniques accessibles, una mostra que s’adreça a un col·lectiu que generalment compta amb dificultat d’accés a la cultura.

El festival farà accessibles els teatres a col·lectius diversos de persones amb diversitat sensorial (sordesa i ceguesa en diferents graus d’acceptació), amb l’objectiu d’oferir una programació contemporània adaptada i accessible, una opció ja disponible gràcies al Simbiòtic.

Acollirà el festival la nova Sala Beckett de Poblenou entre els dies 25 i 27 de novembre. La primera jornada oferirà una experiència en forma de workshop de teatre sensorial on el tacte i l’olfacte són els protagonistes. Els encarregats de la sessió seran el grup Teatro de los Sentidos, amb llarga experiència en l’àmbit de l’accessibilitat comunicativa.

Ja el dia 26, hi haurà una jornada de reflexió i diàleg entre professionals de les arts escèniques i de l’accessibilitat comunicativa, formada per un conjunt de conferències, ponències i masterclass destinades a crear un espai de trobada i reflexió on s’abordi el tema de l’accessibilitat en els seus múltiples vessants.

Finalment, el diumenge 27 serà el torn de les actuacions escèniques amb la participació de les companyies Produccions Essencials (11.30 h), Les Impuxibles amb Atzur (17 h) i Quim Moya amb Ravid Goldschmidt (18.30 h).

Més informació al web del festival: www.festivalsimbiotic.es

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta