Elena Fortuny dirigeix el muntatge que obre el IV Cicle de Lectures AADPC.

Dilluns 23 de maig i amb un aforament gairebé ple, el públic del Teatre Akadèmia va poder gaudir de la primera lectura dramatitzada d’enguany, un espectacle que s’inclou dins del IV Cicle de Lectures Dramatitzades organitzat per l’AADPC, Fundación AISGE i Fundació Romea.

Amb un inici contundent, un tret enlaire matant l’ ocell del Twitter, una de les actrius va començar una lectura que, durant els prop de 60 minuts que va durar, va saber mantenir el ritme intens.

Destaquem la interpretació vigorosa i entusiasta dels actors Cristina Martínez, Núria Rocamora i Ireneu Tranis. Tots tres van representar els diferents personatges protagonistes, inclosa la pròpia Ifigènia. Tres veus i les seves concepcions diferents de la vida van ressonar alhora a l’escenari, sense parar de fer llistes i recomptar caràcters que puguin tenir cabuda a un tweet.

Ifigènia és una nena d’imaginació desbordant que es converteix, sota la pressió de la societat que l’envolta, en una dona insatisfeta, una outsider que no encaixa en el món. La ciutat on viu queda absolutament saturada perquè cauen 4 gotes, ella fuig en taxi cap a casa seva. Però el que realment voldria ella és emportar-se la pluja a casa i convertir-se en un arbre que creix. Aquesta dualitat entre el destí que vol i el que ve marcat és constant a l’obra de la Sílvia Navarro.

L’escenificació escollida per la directora va ajudar a que l’espai tingués el seu propi protagonisme, potenciant la superposició de les realitats i ficcions.

Amb aquesta lectura dramatitzada, la Sílvia Navarro ens convida a reflexionar sobre la mediocritat que impera en una societat suposadament avançada, sobre les relacions humanes i sobre l’educació. Això va quedar palès al col·loqui que es va fer un cop finalitzada la lectura, moderat per la directora Elena Fortuny, i on va intervenir també l’autora juntament amb l’equip artístic.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta