Jesús Cimarro

Substitueix Daniel Martínez al capdavant de la patronal estatal del teatre i la dansa

Temps de canvi a les associacions d’empreses de teatre. Jesús Cimarro és ja oficialment el nou president de FAETEDA (Federació Estatal d’Empreses de Teatre i Dansa) en substitució de Daniel Martínez, que havia presidit l’ens durant els últims 12 anys.

Aquesta notícia es ve a afegir al relleu protagonitzat a l’associació catalana ADETCA el passat 3 d’abril. Llavors, es va anunciar el nom de Xavier Marcé com a substitut de Martínez. Marcé en aquest cas, també serà present a la nova junta directiva de FAETEDA com a vicepresident primer.

Els altres noms que completen els òrgans directius són els de Antoni Escudero (de la catalana CIATRE), com a vicepresident segon econòmic i tresorer, Jacinto Gómez (d’ARTESACYL de Castella i Lleó), vicepresident tercer de comissions i, finalment, Pilar López (de la basca ESKENA) com a secretària general.

Entre les tasques prioritàries del nou president, segons informa FAETEDA, figuren dues noves línies actives amb l’administració per tal de desenvolupar una futura llei de mecenatge i una via d’estudi per la creació d’una regulació que vinculi les arts escèniques amb el sector de l’economia social. FETEDA, a més, continuarà apostant pel programa Platea junt a l’INAEM i continuarà la lluita per la rebaixa de l’IVA cultural.

Jesús Cimarro és un conegut empresari i productor teatral responsable de Pentación Espectáculos i president d’APTEM, Asociación de Productores y Teatros de Madrid. A més, dirigeix des de 2012 el Festival Internacional de Mèrida. Ara passarà a encapçalar també una federació que agrupa 13 associacions amb quasi 400 empreses i productores de teatre i dansa de tot l’Estat.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta