El festival de cinema independent de Barcelona dóna el tret de sortida.

Sis dies i 215 films de 48 països diferents. Comença la 22a edició de L’Alternativa, el festival de cinema independent de Barcelona. El certamen, que tindrà lloc del 16 al 22 de novembre, s’allunya un cop més de la grandiloqüència i aposta per reivindicar el cine independent i artesanal, perquè, com afirma la codirectora Tess Renaudo, té poca visibilitat a les pantalles. Tanmateix, Renaudo i Cristina Riera estan convençudes que no hi ha cap seguretat de la pervivència de les pel·lícules en suport digital, perquè els llenguatges i els suports canvien.

Pares, fills i recuperació de memòria personal són les temàtiques de la majoria de propostes del festival. A més, L’Alternativa ha programat dues retrospectives de Hubert Sauper (director de Darwin’s Nightmare) i Lucrecia Martel (La niña santa) per tal de recuperar i reivindicar la filmografia d’aquests dos cineastes contemporanis. A més, el festival estrenarà l’última pel·lícula de José Luis Guerín: L’Acadèmia de les Muses.

Una de les novetats d’enguany és que L’Alternativa constarà d’un ventall d’activitats molt ampli i tindrà espais per al debat amb xerrades sobre el futur del cinema i la seva relació amb les noves tecnologies o una masterclass amb Hubert Sauper, entre d’altres. Tot i que, com expliquen les codirectores, les dificultats financeres els han fet reduir el pressupost un total de 200.000€ menys en 5 anys. El més fàcil seria deixar-ho, però no ens dóna la gana, no el volem matar. Fem més activitats que mai, estem contentes i la gent cada vegada confia més amb el festival afirma Cristina Riera.

A més, la plataforma Filmin oferirà a partir del 23 de novembre i durant 15 dies unes quantes pel·lícules de la secció oficial i Panorama del festival.

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta