S’hi podran utilitzar les instal·lacions a canvi d’un retorn social.

És un dels gran debats de l’ecosistema cultural, els grans equipaments del país i la seva infrautilització. Per pal·liar aquesta situació s’ha creat a Cornellà Factoria SI, un programa que ofereix l’Auditori del barri de Sant Ildefons a les companyies de teatre necessiten un espai per assajar abans d’estrenar els seus muntatges.

La localitat ofereix aquest espai a canvi d’activitats de retorn social. Es tracta de períodes de temps curts, residències tècniques d’una o dues setmanes, just abans de l’estrena de l’espectacle, el temps necessari per a fer les proves d’ajust, de llum o so.

A canvi, els assajos s’obren de forma gratuïta al públic local, o s’organitzen xerrades a instituts, o tallers, o altres tipus d’activitats de retorn a la comunitat.

La prova pilot es va fer amb la companyia Exquis Teatre, dirigida pel txec resident a Cornellà Pavel Bsonek, que ha exposat el seu treball als alumnes de batxillerat de Cornellà i ha obtingut, a més, un primer valor de retorn per part del públic.

El programa pilot de La Factoria SI neix amb l’ambició d’ampliar-se a altres espais de la ciutat i contribuir a la plena utilització de les capacitats culturals del municipi.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta