Els productors animen al càstig electoral al Govern de l’IVA cultural.

Quan només falten 18 dies per a les eleccions al Congrés i Senat, la indústria cultural ha volgut entrar en campanya. Les principals associacions dels sectors de la música, el teatre i el cinema van demanar ahir al govern que sorgeixi de les eleccions del 20D una rebaixa de l’IVA cultural del 21% imposat pel Govern de Mariano Rajoy en 2012.

Segons Jesús Cimarro, president de FAETEDA (Federación de Empresas de Teatro y Danza), només un partir polític no inclou la rebaixa en el seu programa, el Partit Poular, i per tant, no mereix els nostres vots, ha afirmat taxatiu.

Altres associacions com ARTE (Asociación de Representantes Técnicos del Espectáculo), FECE (Federación de Exhibidores de Cine) o l’APM (Asociación de Promotores Musicales) també s’han manifestat en la mateixa línia de boicot cap a aquesta política impositiva que ha ferit el sector.

Tots els responsables han recordat un cop més que Espanya suporta un dels IVA cultural més alt d’Europa, el que ha abocat a molts teatres, sales i cinemes a tancar. A mode d’alternativa, els productors proposen models com el francès, on el teatreté un IVA del 2,1% per a les 140 primeres representacions i un 5,5% per a les següents, recorda Cimarro, molt lluny, en tot cas, de la xacra que llastra aquí el sector i que després d’anuncis infructuosos, acaba la legislatura sense solució.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta