Imatge de l’espectacle de Groupe Laps ‘Keyframes’.

El castell de Montjuïc i el parc de la Ciutadella tornaran a omplir de diferents disciplines.

Avui s’ha donat a conèixer el gruix de la programació de la Festa Major de la Mercè, la primera després que Jaume Collboni (PSC) hagi assumit les competències de Cultura de l’Ajuntament.

Un any més, la Mercè tornarà a jugar el seu paper de festival de festivals, que en matèria d’arts escèniques es materialitza en el MAC (Mercè Arts de Carrer). Es tracta d’una proposta que cada any creix en ambició i nombre d’espectadors i que tindrà el parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc com a principals escenaris, i enguany, a més, altres places descentralitzades com el Parc de la Trinitat o la Fabra i Coats.

Pel que fa a la programació, que enguany tindrà París com a ciutat convidada, i la comunicació amb Àfrica també serà un tema destacat.  El Castell de Montjuïc, tradicional escenari del circ, comptarà amb la presència de la companyia SID (París) amb el seu espectacle L’ironie d’un saut, amb una estructura de grans dimensions on els artistes realitzen els seus equilibris; o dels també parisencs Compagnie Retouramont, que ens presenten un espectacle de dansa vertical als murs del castell. Totes les actuacions comptaran amb la presentació del pallasso Morc Fant (Marcs Font), una de les revelacions de la Mostra d’igualada.

Pel que fa a l’espai del Parc de la Ciutadella, que acull el MAC Festival (Mercè Arts de Carrer), compta amb la presència dels Brodas Bros i dels també parisencs Groupe Laps (instal·lació de llum), Man Drake (Dansa), Les Grandes Personnes (titelles), Radhouane El Meddeb (dansa) i Compagnie nº 8 (teatre), a més de l’espectacle Nuage que posa en joc una espectacular instal·lació on veurem a acròbates i ballarins interactuar amb un núvol.

El parc de la Trinitat, un dels nous escenaris, acollirà un combinat de dansa i circ coordinat per l’artista Mónica Lucchetti, mentre que l’altre nou espai, la Fabra i Coats, acollirà espectacles i concerts que tindran les noves tecnologies com a referent.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta