La sessió tindrà lloc el 21 de novembre a les 20 h.

Dins d’un ambient urbà de fira ambulant, personatges que pertanyen al submón de la prostitució i la droga tramen una intriga policial a partir d’un robatori a una joieria de la zona alta de Barcelona, protagonitzat per una tiradora de cartes, visionària del present, el passat i el futur de la resta de personatges.

Aquest és el tema de La mort dins una baralla de naips, una obra que reuneix tots els requisits d’una tragèdia clàssica combinats amb l’essència pròpia del teatre suburbà o d’extraradi, protagonista de la pròxima lectura del quart cicle de lectures dramatitzades organitzat per l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADPC), la Fundació Romea i la Fundación AISGE. La lectura tindrà lloc el 21 de novembre a les 20 h a la Nau Ivanow (Hondures, 28. Barcelona)

Es tracta d’una ficció emocional, desenvolupada en cinc episodis diferents, que desemboca en la catarsi en què l’espectador s’identificarà amb el sofriment dels personatges, ionquis i delinqüents que acostumen a ser exclosos dels textos teatrals.

El text estarà dirigit pel propi autor del text, Manuel Veiga, actor i dramaturg llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre. Ha publicat i estrenat obres a Barcelona i Madrid, així com a diversos països de l’ Amèrica Llatina, Grècia o Canadà. Com a dramaturg ha estat guardonat amb diversos premis com són el Manuel de Pedrolo 2004, el Premi Nacional SGAE 1997 i amb aquest text, el Premi Salvador Espriu 1995, entre d’altres, i algunes de les seves obres han estat traduïdes a l’anglès, francès i grec.

Com a totes les tragèdies, tots els personatges seran víctimes d’un passat que condicionarà per sempre el seu present i el seu futur igual com si la mort s’amagués dins la baralla de naips d’una tiradora de cartes.

En finalitzar la lectura els assistents podran participar en una xerrada amb el director de la peça, Manuel Veiga, i tot el seu equip artístic. L’entrada és gratuïta però amb aforament limitat, per la qual cosa es recomana reservar al següent enllaç.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta