Fotos: Glòria Solsona

El text de Manuel Veiga va comptar amb la direcció del propi autor.

El passat dilluns va tenir lloc la nova lectura del quart cicle de lectures dramatitzades organitzat per l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADPC), la Fundació Romea i la Fundación AISGE. La lectura va tenir lloc a la Nau Ivanow i La mort dins una baralla de naips va ser l’obra escollida. Al repartiment Jeniffer Beacraft, Edu Gibert, Vicky Luengo, Àurea Màrquez, Montse Miralles i Bernat Quintana.

El muntatge va comptar amb la direcció del propi autor del text, Manuel Veiga, actor i dramaturg llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre. Veiga ha publicat i estrenat obres a Barcelona i Madrid, així com a diversos països de l’ Amèrica Llatina, Grècia o Canadà. Com a dramaturg ha estat guardonat amb diversos premis com són el Manuel de Pedrolo 2004, el Premi Nacional SGAE 1997 i amb aquest text, el Premi Salvador Espriu 1995, entre d’altres, i algunes de les seves obres han estat traduïdes a l’anglès, francès i grec.

L’obra ens va transportar a un ambient urbà de fira ambulant, amb personatges que pertanyen al submón de la prostitució i la droga, que tramen una intriga policial a partir d’un robatori a una joieria de la zona alta de Barcelona. Una obra, en definitiva, que reuneix tots els requisits d’una tragèdia clàssica combinats amb l’essència pròpia del teatre suburbà o d’extraradi.

La mort dins una baralla de naips és ficció emocional, desenvolupada en cinc episodis diferents, que desemboca en una catarsi on l’espectador s’identificarà amb el sofriment dels personatges, ionquis i delinqüents que acostumen a ser exclosos dels textos teatrals.

Com a totes les tragèdies, tots els personatges són víctimes d’un passat que condicionarà per sempre el seu present i el seu futur igual com si la mort s’amagués dins la baralla de naips d’una tiradora de cartes.

Els personatges utilitzen argot i lèxic del món dels ionquis. Excepte el personatge de la tiradora de cartes, visionària del present, el passat i el futur de la resta de personatges.
En finalitzar la lectura els assistents van poder participar en una xerrada amb el director de la peça, Manuel Veiga, i tot el seu equip artístic


 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta