Una intervenció de l’artista Frederic Amat canviarà l’aspecte exterior de l’edifici.

La vella façana del Liceu que va resistir l’incendi de 1994 canviarà d’aspecte. Un dels edificis més emblemàtics de la Rambla està a punt de començar una restauració que serà alguna cosa més que una neteja de cara.

Quan s’executin les obres està previst que s’incorpori una intervenció plàstica de l’artista Frederic amat composta per 170 anells ceràmics de gres esmaltat i d’un metre de diàmetre cadascun, d’un llampant color vermell.

Aquests elements s’instal·laran tant a la façana principal com a la que dóna al carrer Sant Pau. L’objectiu del Liceu és que els treballs comencin la pròxima primavera i estiguin acabats per a tardor, a temps per a la inauguració de la temporada 2016 – 2017.

És una intervenció artística bona per al Liceu i bona també per a la ciutat, ha declarat Roger Guasch, director general del Gran Teatre del Liceu: És una aposta avantguardista i social, que ens permetrà potenciar el nostre edifici i, també, la recuperació de l’eix de Sant Pau, i facilitar així la relació des de la Rambla a la Filmoteca.

El mateix Frederic amat va ser qui va proposar a la comissió executiva del Liceu que s’aprofitessin els treballs de restauració per canviar a l’aspecte de l’edifici. Un teatre d’òpera segons Amat en declaracions a La Vanguardia hauria de tenir una presència exterior majestàtica, el seu batec ha de ser perceptible des del carrer. No és el cas del Liceu, que sembla entotsolat. La façana de la Rambla té poc interès: ni irradia ni imanta. I la de Sant Pau més aviat sembla la d’un seminari o un hotel que la d’un teatre d’òpera.

 

Aquesta intervenció, tot i que presenta un caràcter reversible, es mantindrà forma permanent, amb la consegüent transformació paisatgística que suposarà tant per al teatre com per a la Rambla. 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta