Maria Arnal encapçala la part musical del cicle.

El cicle ‘Tinta d’ambrosia’ posa veu a l’obra de diferents autors.

Teatre Lliure va oferir el passat 18 d’abril la primera de les tres sessions del cicle Tinta d’ambrosia, una mostra que ens proposa un recorregut pels autors més significatius de la poesia en català de tots els temps, una selecció de poemes a càrrec del poeta, traductor i músic Martí Sales per a un espectacle del director teatral Pau Carrió. La primera sessió va comptar amb la participació d’actors valencians que van llegir textos de poetes d’aquell territori. Per a les pròximes cites ens espera un viatge per l’obra d’autors balears i catalans.

Segons Martí Sales el que aquí oferim és poesia i res més, volem recuperar el seu caràcter de literatura oral, demostrar que els poemes són molt vius, que la poesia també està feta per ser dita. Fet i fet, els espectacles busquen la proximitat amb el públic, una complicitat que ajudi a posar els poemes i als autor per davant. Busquem l’espontaneïtat d’un acte únic, remarca Pau Carrió, un ambient de cabaret que es construeixi amb el públic on la paraula és sinònim de plaer.

El pròxim dilluns 9 de maig, per tant, la sessió Poetes mallorquins ens proposarà un recorregut que va de  Bartomeu Rosselló-Pòrcel a Biel Mesquida, de Ramon Llull a Blai Bonet, de Guillem d’Efak a Miquel Bauçà, d’Andreu Vidal a Hilari de Cara. Posaran veu als poemes els actors i autors Laura Aubert, Xavi Frau, Biel Mesquida i Catalina Solivellas.

L’última cita del cicle estarà dedicada als Poetes catalans (6 de juny), amb una selecció de textos del Rector de Vallfogona, Joan Brossa, Maria Mercè Marçal, J. V. Foix, Dolors Miquel, Josep Carner, Joan Vinyoli i Enric Casasses. En aquest cas, les veus encarregades de llegir els poemes seran Jordi Boixaderas, Eduard Farelo, Míriam Iscla i Rosa Renom. El recital comptarà també amb la participació musical de Maria Arnal i Marcel Bagés.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta