#accionsEntreacte dóna la paraula als professionals.

El proper dilluns 21 de juliol a les 18.30h, la seu de SGAE (Passeig de colom, 6) acollirà la taula rodona Teatre en temps difícils. L’hora dels artistes, una iniciativa de la revista Entreacte en col·laboració amb la Fundació SGAE. La intenció és difondre i reflexionar al voltant de la difícil situació a què han de fer front els actors i actrius teatrals a l’hora de desenvolupar una activitat professional digna i suficientment remunerada.

Encara que, aparentment, l’èxit de crítica i públic d’una obra teatral ha d’anar de la mà de la rendibilitat del producte escènic, últimament aquest binomi no s’està produint. Per aquesta raó, proposem asseure a la mateixa taula diferents professionals per tal que puguin explicar al públic les circumstàncies en què treballen, i ens mostrin si és o no possible viure del teatre i, per extensió, de la cultura. 

Han confirmat assistència l’actriu Estel Solé i els actors Iván Morales, Arnau Marín, Pep Cruz i Mingo Ràfols, tots ells components de la taula, moderada per la periodista i directora d’Entreacte Carme Tierz. També hi seran presents agents culturals i periodistes especialitzats com ara Àlex Casanovas, Ester Bartomeu, Nèlida Falcó, Jordi Sellas, Xavier Marcet, Elisenda Roca, Dani Chicano, Raimón Àvila, Santiago Fontdevila, Albert  Miret i Jordi Bordes, entre d’altres, que formaran part de la Fila zero per tal que aportin més perspectives al debat.

El cas Llibert, denunciat per la seva autora i protagonista, Gemma Brió, ha estat el detonant d’un debat que es nodreix, també, de la creació de la Jove Companyia ITNC –formada per postgraduats de l’Institut del Teatre i becada amb 420 €–, l’aparició de sales de petit format que, indirectament, fomenten l’amateurització del sector o l’aplicació de la taquilla inversa i altres fórmules orientades a atraure públic als teatres, sense tenir en compte les conseqüències que puguin tenir en els professionals que hi actuen –que es repartiran la recaptació amb la sala, amb la qual cosa amb prou feines podran cobrir les despeses de producció.

La taula rodona vol esdevenir un acte divulgatiu i participatiu, convocat amb la voluntat i el desig de resoldre dubtes i generar noves idees sobre com millorar la situació dels actors i les actrius en aquests temps difícils.

Podeu participar amb la vostra assistència a l’acte o en directe a través de Twitter amb el hastag #accionsEntreacte.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta