El projecte ‘Re-mou-te’ connecta companyies de més de 30 anys i creadors menors de 30.

Impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i la Fundació SGAE, Re-mou-te és un projecte anual que pretén apropar creadors de la dansa de diferents generacions i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya.

Un dels objectius de Re-mou-te és que les noves generacions de creadors puguin apropar-se a la dansa i per aquesta raó convoca uns ajuts per crear una peça que faci una recreació d’una obra dels coreògrafs veterans participants. Un jove creador de fins a 30 anys, inspirant-se en una d’aquestes peces de companyies reconegudes, en crearà una de nova i l’autor original farà de tutor del procés.

Segons Ramon Muntaner, president de la SGAE a Catalunya, el projecte recull i posa en valor l’obra de creadors imprescindibles del nostre país, que també són patrimoni cultural. Entre els coreògrafs que participaran trobem Àngels Margarit, de Cia. Mudances, Cesc Gelabert, de Cia. Gelabert-Azzopardi, Marta Almirall, de Roseland Musical, Sabine Dahrendorf, de Danat Dansa, i Toni Mira, de Nats Nus.

Els candidats i candidates es poden presentar de forma individual o col·lectiva i han d’haver nascut a partir de l’1 de gener de 1985 i ser socis de l’APdC. El projecte preveu una retribució de 2.200€ per creació. La convocatòria per presentar candidatures es va obrir el 4 de juny i es tancarà el 30 de juny.

Més informació a la pàgina web de l’APdC

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta