La Coeur d’Honor, un dels escenaris principals del Festival d’Avinyó.

El conflicte laboral amenaça de cancel·lar més representacions.

La tensió es va mantenir fins l’últim moment i, finalment, el 68è Festival d’Avinyó va arrencar el passat cap de setmana un dia després del previst. Tot i haver-se desconvocat la vaga que amenaçava els espectacles inaugurals, els actors van lluir durant les estrenes una petita insígnia vermella en senyal solidaritat. D’aquest mode van portar a escena el missatge dels treballadors eventuals de l’espectacle que s’oposen a l’acord entre la patronal francesa i els principals sindicats, una reforma que reduirà significativament les prestacions d’atur del col·lectiu.

Tot i l’endarreriment, el teló finalment es va aixecar no sense que els implicats en el conflicte fessin presents les seves reclamacions davant del públic a través d’un manifest. Es va anunciar, a més, que malgrat que la vaga quedava temporalment desconvocada les mobilitzacions continuarien.

El conflicte es va fer igualment visible a espais com la façana de La Fabrica, una de les noves seus del Festival, que va lluir durant el cap de setmana una gran pancarta que recordava promeses del president francès, François Hollande, incomplertes a judici dels treballadors. La megafonia del festival o el repartiment d’informació van ser altres dels canals per difondre entre els espectadors assistents els motius de la protesta.

El col·lectiu d’eventuals té previst noves mobilitzacions a llarg d’aquesta setmana i no descarten declarar la crucial jornada de dissabte com a “dia mort” del festival, amb escenaris paralitzats tant a la secció especial com a la programació off.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta