Espai Lliure del Teatre Lliure acollira la sessió final del VI cicle.

El proper dilluns 19 de desembre tindrà lloc la quarta i última lectura dramatitzada del 2016 a l’Espai Lliure del Teatre Lliure de Montjuïc Les verges virtuals. L’obra serà dirigida per Moisès Maicas i comptarà amb els actors: Eduard Buch, Sara Espígul, Mercè Pons i Andrea Portella.

La protagonista d’aquesta obra és una dissenyadora que té un bloc anomenat Les verges virtuals, on apareixen dones de tot arreu sotmeses per diverses creences i religions, posant de manifest que la marginació per l’orientació sexual no forma part del passat, sinó d’un present absolutament palpable.

Per aquesta entrada a la xarxa, rebrà correus amenaçadors d’un grup integrista anònim que volen obligar-la a despenjar tot el seu treball. Ella s’hi resisteix. Però un dia aconsegueixen rebentar la porta de casa i entrar dins de casa seva. La seva intimitat es veu vulnerada i finalment es veu forçada a despenjar el bloc per por.

Les verges virtuals és una tragicomèdia sobre una realitat inquietant amb apel·lacions directes al públic per part del personatge que representa el veí de la protagonista. I la forma en què l’autor ha escrit l’obra evidencia que està totalment al servei del contingut.

Segons les pròpies paraules del director, durant la seva trajectòria professional s’ha creat una complicitat escènica interessant i fecunda amb l’autor de l’obra, Toni Cabré. Aquesta vinculació ha permès analitzar aquest text i discutir plegats com arribar al moll de l’os en temes tan delicats com el que tracta Les verges virtuals.

En finalitzar la lectura els assistents podran participar en una xerrada amb el director de la peça, Moisès Maicas, i tot el seu equip artístic. Aquest col·loqui serà conduït per la directora de la revista Entreacte, Carme Tierz. Amb un diàleg distès, es pretén aprofundir en les lectures amb la voluntat d’eliminar barreres entre creadors i públic.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta