El Teatre Romea va acollir la lectura del text de Marc Loher dilluns 17.

Un bar on l’única carta que s’ofereix al públic són 514 modalitats de fer ous ferrats i en cap dels plats, el rovell està sense trencar. El plat número 515 és, justament, el que desenvoluparà tota la trama de l’obra. Amb aquest argument, fregant l’absurd,  va començar dilluns al Teatre Romea El 515, la segona lectura dramatitzada del V Cicle de Lectures Dramatitzades organitzat per l’AADPC, Fundación AISGE i Fundació Romea.

L’autor i director de l’obra, Marc Loher, ha utilitzat la fragilitat d’un rovell d’ou per demostrar que a la societat actual, l’aparent solidesa de cada individu pot ser aniquilada molt fàcilment. La raó és que tothom té un preu a la vida.

Els actors Ricard Farrés, Elisabet Manté, Miquel Ripeu, Manel Sans i Ramon Vila van fer gaudir al públic assistent, que gairebé va omplir la sala, amb uns personatges que sortien dels estereotips als que estem acostumats.  Un obrer aturat convençut que les dretes el treuran de la misèria; l’amo del bar que, cansat de la rutina, es deixarà portar per l’oportunitat de canviar de vida oblidant els seus valors; un president del govern que aconsegueix la seva titulació acadèmica del no res i  els que realment maneguen la societat, encapçalats per un dona jove, aparentment fràgil, i que porten a l’extrem les situacions que se’ls hi presenten, amb jocs continus d’apostes.

El bar on transcorre l’acció representa un microcosmos en què uns quants personatges  creuen que actuen a la seva vida amb total llibertat, simbolitzant  el ciutadà del carrer, però que, en realitat, estan absolutament supeditats a la voluntat dels que manen,  els que sempre ho han fet i els que ho continuaran fent.

Durant el col·loqui que va mantenir l’equip artístic amb el públic a la finalització de la lectura, Marc Loher va ratificar la visió pesimista de la societat actual. Segons les seves pròpies paraules, l’única eina que té al seu abast per intentar canviar d’alguna manera el món és fent obres de teatre i la millor manera perquè arribi al públic és en el mateix to de comèdia àcida amb el que ens ha presentat El 515.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta