La iniciativa compta amb el suport del TNC i el Servei de Bibloteques.

L’hort de les oliveres, de Narcís Comadira, el mes de maig i El carrer Franklin, de Lluïsa Cunillé, el juny seran els dos títols que tanquin la segona edició de Llegir el teatre, el cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals dut a terme conjuntament pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el TNC.

El projecte, que s’ha implementat ja a vint-i-set localitats catalanes, ha assolit els objectius amb què va néixer: millorar la formació dels espectadors de teatre i donar suport a les biblioteques públiques del país per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat.

Els integrants d’aquests clubs distribuïts per tot el territori han pogut debatre i conversar sobre els textos proposats, amb els que estableixen un diàleg que aprofundeix en les obres llegides en companyia d’una persona vinculada al teatre, que actua de conductora i dinamitzadora de l’activitat. El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, i per als lectors que en són membres, descomptes en entrades de la seva programació i altres avantatges.

Liceístes i cruzados, de Serafí Pitarra, El president, de Thomas Bernhard, El somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare, L’art de la comèdia, d’Eduardo de Filippo, i Mots de ritual per a Electra, de Josep Palau i Fabre han estat els textos que han precedit al de Cunillé i Comadira en el programa Llegir el teatre 2014-2015. Arola Editors se n’ha encarregat de publicar-los.

Més informació a la pàgina de Llegir el Teatre a biblioteques.gencat.cat.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta