Foto: David Ruano

El nomenament ja és oficial després del vistiplau de la Diputació de Barcelona.

Tal com avançava ENTTREACTE, Magda Puyo es convertirà en la nova Directora General de l’Institut del Teatre. Tot i que el veredicte de la comissió d’experts encarregats de seleccionar el perfil s’havia fet públic a principis d’octubre, la nominació oficial del càrrec depenia del vistiplau de la Diputació de Barcelona, una confirmació que en última instància ja s’ha produït.

Magda Puyo és professora de l’Institut del Teatre i directora teatral. Es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i té estudis d’Interpretació, Direcció i Dansa. Com a professora de l’Institut del Teatre ha estat titular de l’assignatura de Direcció i interpretació des de 1996 i, a més, figura com a Coordinadora acadèmica els cursos 2009, 2010 i 2011. També ha estat Directora pedagògica de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) els cursos 2012 i 2013.

Entre altres responsabilitats, ha estat membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (1998-2001) i directora artística del desaparegut Festival de Sitges de teatre entre 2001 i 2004.

La seva trajectòria s’inicia amb la creació del col·lectiu Metadones. Com a directora ha signat nombrosos espectacles tant en sales alternatives i privades com en centres institucionals de la importància del Teatre Lliure i el TNC.

Entre els guardons de la seva trajectòria figuren dos premis de la crítica pels espectacles Pesombra, estrenat al Centre Dramàtic, i Temps Real, presentat al TNC.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta