Foto: David Ruano

 

El nomenament serà oficial un cop ho aprovi la Diputació de Barcelona.

Després de mesos de deliberacions, alentides sens dubte per la conjuntura electoral, s’ha fet públic el resultat del procés de selecció del nou director general de l’Institut del Teatre. Magda Puyo, professora del centre i directora teatral, ha estat l’escollida.

El nomenament encara no és oficial, ja que la candidata proposada pel comitè de selecció ha de comptar amb el vistiplau de la Diputació de Barcelona, un tràmit que segons fonts de l’Institut podria arribar en uns 15 dies.

Puyo, professional de provada solvència del món de l’escena, es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i té estudis d’Interpretació, Direcció i Dansa. Com a professora de l’Institut del Teatre ha estat titular de l’assignatura de Direcció i interpretació des de 1996 i, a més, figura com a Coordinadora acadèmica els cursos 2009, 2010 i 2011. També ha estat Directora pedagògica de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) els cursos 2012 i 2013.

Entre altres responsabilitats, ha estat membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (1998-2001) i directora artística del desaparegut Festival de Sitges de teatre entre 2001 i 2004.

La seva trajectòria s’inicia amb la creació del col·lectiu Metadones. Com a directora ha signat nombrosos espectacles tant en sales alternatives i privades com en centres institucionals de la importància del Teatre Lliure i el TNC.

Entre els guardons de la seva trajectòria figuren dos premis de la crítica pels espectacles Pesombra, estrenat al Centre Dramàtic, i Temps Real, presentat al TNC.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Treballar la cultura, fer visible el món amb l'objectiu de millorar-lo. Tota la resta és folklore. Director d'Entreacte, entre moltes altres coses.

Deixa una resposta