© Glòria SolsonaManuel Pérez a l’acte de celebració del número 200 de la revista ‘Entreacte’

La capçalera anuncia el relleu en el marc de la celebració del número 200.

Coincidint amb la celebració dels 200 números, la revista Entreacte, editada per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), ha anunciat un relleu en la direcció de la capçalera. El periodista especialitzat en cultura i arts escèniques Manuel Pérez i Muñoz serà el nou director de la publicació a partir del número 201 que veurà la llum el pròxim mes de juny. Substituirà la també periodista Carme Tierz, al càrrec des de mitjans de 2013.

L’anunci es va produir dilluns al vespre en el marc de la celebració dels 200 números de la revista, un acte que va comptar amb una nombrosa representació del sector de la cultura i el periodisme i que va servir per remarcar la història i la singularitat de l’única capçalera a Catalunya i en català dedicada exclusivament a les arts escèniques i audiovisuals.

Al moment inicial de la celebració, l’actor Àlex Casanovas, president de l’AADPC, va ressaltar la peculiaritat d’una publicació que és “història viva de la professió i del periodisme cultural”. Per la seva banda, Amàlia Sancho, secretària de Cultura de l’associació va manifestar que “Entreacte encara una nova etapa per adaptar-se als nous temps, amb una renovació tant del format paper com de la revista digital en què l’equilibri de recursos farà més visibles els continguts”.

En un comunicat publicat en la pàgina web de la revista Entreacte.cat, el nou director, Manuel Pérez   ha manifestat la seva voluntat “d’augmentar la visibilitat física i digital de l’Entreacte, obrir-se a noves veus, a la  pluralitat més extrema, al feminisme”, tot per aconseguir “esdevenir una eina útil per al sector professional, per al seu talent emergent i també per a tots els aficionats”. Manuel Pérez ha treballat per a revistes culturals com TeatreBCN o Hamlet, a més de col·laborar amb altres publicacions com El Temps o El Periódico. Actualment treballa com a editor web al setmanari cultural Time Out Barcelona i acaba de publicar el llibre d’assaig sobre arts escèniques El carrer és nostre (Editorial Raig Verd). 

La festa pels 200 números va comptar, a més, amb un debat centrat en la relació entre periodisme i la crítica i l’exercici professional de les arts escèniques i audiovisuals. Van intervenir-hi l’actriu Nina, el dramaturg i actor Manuel Veiga, a més dels periodistes culturals Conxita Casanovas (RNE), Juan Carlos Olivares (La Vanguardia) i Aída Pallarès (Time Out Girona). La taula rodona va repassar les complicitats entre actors i directors del teatre i l’audiovisual i la premsa cultural, una trobada en què també van aflorar homenatges espontanis a la història d’Entreacte i als diferents equips que han fet possible que la capçalera arribi als 200 números.

Taula rodona en el marc de la celebració dels 200 números de l”Entreacte’


Entreacte
La revista Entreacte és, des de l’any 1988, el principal mitjà de comunicació de l’AADPC, sent reconeguda per les institucions i les diferents agències de mitjans. Elaborada per professionals del sector (periodistes, actors, directors i gestors culturals), la seva funció és informar, fomentar la reflexió i l’intercanvi d’opinions sobre el teatre, el cinema, la televisió i sobre totes aquelles qüestions relacionades amb l’espectacle i els diferents agents que hi intervenen. Al llarg de prop de tres dècades, Entreacte ha estat un espai d’informació i d’opinió, de denúncia i d’anàlisi. Ha donat veu a la professió i ha difós la seva tasca. Ha aportat un suport incondicional a la cultura, un sector clau per al desenvolupament de la societat, i als artistes, als creadors i creadores que, amb la seva feina, fomenten el consum cultural al nostre país.

Nota biogràfica
Manuel Pérez i Muñoz
(Alcoi, 1981) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Reporterisme Avançat per la Universitat Ramon Llull. S’inicia al món del teatre per mitjà dels grups universitaris per, més tard, treballar per a diverses productores d’espectacles de l’àmbit professional. S’estrena com a periodista cultural a la revista TeatreBCN i continua a publicacions com Hamlet o Teatralnet. Actualment, treballa d’editor web a la revista cultural Time Out Barcelona, a més de col·laborar habitualment amb altres mitjans escrits com El Temps, Caràcters, BCNmés o Recomana. Coordina el Premi de la Crítica d’Arts de Carrer i ha publicat el llibre d’assaig teatral El carrer és nostre (Raig Verd Editorial).

Més imatges de l’acte
Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta