La Fundació SGAE organitza una taula rodona i una exposició entorn al compositor.

Conegut fonamentalment per les seves sarsueles Doña Francisquita i Bohemios, Amadeu Vives i Roig (Collbató, 1871 – Madrid, 1932) va ser un compositor fonamental per entendre la música del segle XX. Per això La Fundació SGAE, l’Ajuntament de Collbató i l’Orfeó Català han organitzat un homenatge el proper dilluns 29 de juny a partir de les 19 h.

S’hi celebrarà la taula rodona amb Converses a l’entorn d’Amadeu Vives on intervindran Mario Gas i Miquel Ortega i, a més, s’inaugurarà l’exposició Amadeu Vives. Vitalitat, entusiasme i compromís del Centre de Documentació i Arxiu de la SGAE (CEDOA).

Els actes tindran lloc a la seu de SGAE a Barcelona (passeig de Colom, 6) i comptaran amb la presentació de Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears. A més del col·loqui tindrà lloc una il·lustració musical de diverses peces d’Amadeu Vives a càrrec de Viviana Salisi (piano), Carmen Paula Romero (soprano) i Marc Sala (tenor).

Amadeu Vives va ser una de les figures decisives en la creació, el 1899, del que actualment coneixem com SGAE. Els actes d’homenatge es realitzen el mateix any que les despulles del compositor han estat traslladades al seu poble natal al peu de les muntanyes de Montserrat.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta