Imatge de ‘Mar i cel’, l’espectacle més vist de la passada temporada.

ADETCA presenta les xifres de la temporada 2014-15.

En el marc dels actes d’inici de la temporada teatral, coincidint amb la presentació de la tradicional gala inaugural Aixeca el teló, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) ha presentat avui en roda de premsa el balanç quantitatiu de la temporada 2014-15.

En termes globals, el període consolida la tímida recuperació que ja es va albirar la temporada passada. Per segon any consecutiu creix el nombre d’espectadors teatrals, enguany un 1,26%, xifra més modesta que el 3% de l’any passat, un percentatge que representa 30.000 nous espectadors.

El president d’ADETCA, Xavier Marcé, constata que el sector encara no ha superat la crisi tot i que ja està assumida i estem treballant per recuperar els espectadors perduts. Una tendència a la millora que sembla encara molt lenta, entre d’altres raon per la persistència de xacres com el altíssim IVA cultural.

L’ocupació global de les sales també registra un augment i se situa en 57,58%, tres punt per sobre de l’exercici anterior. La recaptació, per la seva banda, creix un 7,28% i se situa en el 57,6 milions d’euros totals, en part gràcies al bon comportament d’alguns musicals de la cartellera.

En aquest sentit, els espectacles més vistos de la temporada han estat precisament musicals, per ordre Mar i cel, Sister act i Polònia. El musical han estat els espectacles més recaptadors, seguits per The Hole 2, La gran ilusión i El petit príncep.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta