PResentació en roda de premsa de les dades de la temporada pels responsables del sector.

El teatre presenta els números de la temporada.

Després d’un any poc positiu, els números de la temporada 2016-2017 permeten cert optimisme, una temporada que s’ha tancat amb xifres positives tant de públic com de recaptació.

Així ho va anunciar dimarts l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca), que es feliciten per una tímida recuperació, esperança per al sector que observa el futur amb optimisme després de factors com la rebaixa de l’IVA cultural.

Un total de 2.537.836 espectadors, un 5,28% més que el curs anterior, han passat per les sales de teatre. La recaptació de la temporada passada també creix respecte a l’anterior: s’han obtingut 63,18 milions d’euros, quatre milions més que el 2015-2016.

Creix també el nombre d’espectacles (36 més), mentre que les funcions pràcticament s’han mantingut (han baixat 0,69%).

Les xifres, tot i ser positives, encara estan lluny del mític record dels tres milions d’espectadors que el sector fregava abans de la crisi i dels 68 milions d’euros que s’aconseguia.

No totes les dades són positives, l’ocupació cau dos punts percentuals, fins al 60,15%, una davallada que va lligada, segons Adetca, a l’increment de l’aforament, que ha augmentat un 9,48%.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta