El director teatral era un referent de l’escena alternativa.

Una mort sempre és una mala notícia, i ho és més quan es presenta de forma prematura. El director de teatre mataroní Moisès Maicas ha mort dimarts a Barcelona a l’edat de 52 anys. La seva era una de les veus més compromeses i prolífiques del teatre contemporani català.

Entre les seves produccions més destacades figuren la Psicosis de les 4:48, un monòleg en què la dramaturga Sarah Kane, interpretada per Anna Alarcón, Premi BBVA de Teatre; o muntatges com Molt soroll per no res o Shaking Shakespeare, estrenades tant a grans festivals com a petites sales alternatives, àmbit aquest últim on era una veu habitual i estimada.

Maicas va ser autor d’un teatre ideològic i compromès, com demostren creacions com Lampedusa beach, on reflexionava sobre la immigració clandestina; o Les verges virtuals, que parlava de l’integrisme religiós.

Actiu fins al darrer moment, Maicas preparava com a director una producció per al Festival Grec, Poemes de l’alquimista, creació del Teatre Invisible basada en l’obra poètica, dramàtica i assagística de Josep Palau i Fabre amb motiu del centenari del seu naixement.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha publicat un missatge de condol a Twitter on destaca que Maicas “havia fet grans coses i estava cridat a fer-ne moltes més” i ha afegit que la seva mort representa “un cop pel món del teatre i la cultura en general”.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta