Referent dels grups independents i de les sèries de TV3.

Estimat per la professió, referència dels anys de lluita antifranquista del teatre català, l’actor Francesc Lucchetti ha mort dimecres als 72 anys a conseqüència d’un infart, segons ha confirmat la família.

Nascut a Barcelona el 22 d’agost del 1944, Francesc Lucchetti va treballar a tots els camps de la interpretació: teatre, cinema i televisió. És gràcies als seus papers en aquest últim mitjà que va aconseguir popularitat entre el gran públic, a sèries com El cor de la ciutat, Laberint d’ombres, Nissaga de poder, Poble Nou i, la més recent,  La Riera on interpretava el personatge de Mauri.

Format a l’Institut del Teatre, va iniciar la seva carrera en l’àmbit del teatre independent amb grups com La Pipironda, el TEC o el GTI. Entre els títols més destacables es recorden obres teatrals com Marat Sade, de P. Weiss, El cafè de la marina, de Josep M. de Sagarra, Maria Rosa, d’Àngel Guimerà, El manuscrit d’Alí Bei, de Josep Maria Benet i Jornet o Forasters i Agost, totes dues dirigides per Sergi Belbel.

Lucchetti, també guionista, va debutar com a autor dramàtic el 1989 amb l’obra Mal viatge, que va dirigir la seva companya Lourdes Barba.

L’actor era part d’una una família amb gran tradició teatral: el seu germà és el també actor Alfred Lucchetti, mort el 2011, i oncle de Tito i Mònica Lucchetti.

La capella ardent s’obrirà dijous al migdia al tanatori barceloní de Les Corts i el funeral se celebrarà al mateix lloc divendres a les 10.30 h.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta