Novembre Vaca 2016

La mostra, que tindrà lloc del 14 al 29 de novembre, comptarà amb quatre propostes muldisciplinars i de creació contemporània

Noves propostes de l’escena contemporània. És el punt de partida de la 17ª Mostra de Creadores Escèniques Novembre Vaca 2016. El certamen, organitzat per l’Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca, presentarà del 14 al 29 de novembre un seguit de propostes multidisciplinars i rabiosament actuals amb l’objectiu, com sempre, de visibilitzar la creació escènica produïda per una vintena de creadores.

L’encarregada de donar el tret de sortida a la mostra serà la conferència ‘Teatre en col·lectivitat i en femení’ a l’Institut del Teatre. La xerrada, que anirà a càrrec de Mercè Saumell, tractarà sobre la reformulació que el teatre en col·lectivitat està generant dins l’escena actual.  

La segona proposta de l’any és el ja tradicional, però ara renovat, Vakabaret. Sota el títol ‘D’amor i altres qüestions si és que n’hi ha’, l’espectacle, escrit i dirigit per Yanina Marini comptarà amb números individuals i corals. A la mostra també es podrà veure Hotspot. Migraré, migrarás, migrarán. Un espectacle de creació escènica multinarrativa sobre les dones migrants construït a partir d’una metodologia pràctica i d’investigació interdisciplinària. En el muntatge, escrit per Daniela Palmieri, conflueix també el viatge a Lampedusa, Calais i Linz on l’equip artístic ha desenvolupat el treball de camp i la investigació sobre el tema de la frontera en relació al cos de la dona.

Finalment, l’encarregat d’abaixar el teló del Novembre Vaca d’enguany serà Shakespeare a mà. Un muntatge on una quinzena d’actrius investiguen en la creació d’un univers sensorial imaginatiu amb l’objectiu d’oferir una mirada en femení, però sense gènere, dels personatges més universals del bard anglès. 

Projecte Vaca és una associació nascuda l’any 1998 amb l’objectiu d’impulsar la dona dins de la creació escènica i per aquest motiu, la totalitat d’espectacles estan creats única i exclusivament per dones.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta