© Pallassos Sense FronteresTortell Poltrona

 

L’acte tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig a Sant Esteve de Palautordera

El 26 de febrer de l’any 1993 al Camp de Refugiats de Savudrija, a l’actual Croàcia, Pallassos Sense Fronteres va realitzar la seva primera actuació. Tortell Poltrona hi va arribar a petició d’uns alumnes de diferents escoles que, dins d’un Programa d’Educació per la Pau, s’havien reunit a l’Escola Projecte de Barcelona per realitzar una videoconferència amb el camp de refugiats. Els nens i nenes refugiats els havien dit que necessitaven una cosa: alegria. Des de llavors, l’organització ha realitat prop de 450 expedicions en més de 100 països, més de 7000 actuacions davant de més de 2 milions de persones refugiades, afectades per conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals. 

Ara, per celebrar el 25è aniversari, Pallassos sense Fronteres ha organitzat una gran festa. L’acte tindrà lloc el dissabte 19 de maig al recinte de Circ Circ de Sant Esteve de Palautordera. El dia abans, però, tindrà lloc el primer acte de celebració: una trobada per fer balanç de la feina feta per l’organització durant aquests anys. A la vegada l’acte serà un punt de trobada (i retrobament) entre tots els artistes voluntaris, entitats i representants d’institucions públiques que han fet possible els projectes de l’organització al llarg de la seva trajectòria. L’entrada serà lliure amb aforament limitat.

La gran festa tindrà lloc l’endemà. L’esdeveniment, en format de fira, oferirà espectacles durant tot el dia, des de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda. Aquests espectacles seran els mateixos que els artistes de Pallassos Sense Fronteres han portat al terreny durant els darrers 25 anys i s’organitzaran en diferents escenaris, batejats amb els noms dels països on l’entitat ha viatjat. A cada país, el públic coneixerà la problemàtica o el conflicte que es viu en aquell territori i, tot seguit, es podrà gaudir d’un petit espectacle que representarà una mostra idèntica a l’expedició en qüestió amb els mateixos participants del seu moment. Finalment, la festa acabarà a les 18 hores amb el concert de Gertrudis, que ha publicat un nou videoclip homenatjant la feina de l’ONG amb la cançó “L’últim ball”.

L’entrada a la festa és gratuïta per a socis i artistes voluntaris. Per a la resta es demanarà un donatiu de 12 €, vàlid per a tot el dia. Les entrades es poden comprar anticipadament o a la taquilla del Circ Cric.

 

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta