El Canal 33 estrena un programa per apropar la dansa a la ciutadania

El proper 17 d’octubre el canal 33 estrenarà Ballar, un programa dirigit per Laura Tremoleda, que té com a objectiu obrir un canal de difusió de la dansa als mitjans de comunicació públics i fer-la més propera i visible als ciutadans. A cada capítol, el coreògraf Pere Faura afrontarà el repte de fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no acostuma a fer-ho, per demostrar que tothom pot ballar: des d’unes venedores de mercat, a uns interns de la presó, una classe de nens petits, uns adolescents, uns jubilats, una colla de castellers o un grup de pescadors de Palamós.

A més, cada capítol comptarà amb els testimonis dels ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya, que explicaran què els fa sentir i com han viscut la dansa a les seves vides. Es tracta de la primera coproducció d’un espai cultural entre TV3 i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i compta amb la col·laboració de la productora Goroka. 

Ballar s’inclou en una de les accions especifiques del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut pel Departament de Cultura per al desenvolupament del sector. El pla fixa sis accions específiques per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, a més de crear ocupació de qualitat i fomentar una major difusió en l’esfera pública de la dansa per generar nou públic. 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta