Lluís Pasqual un dels nominats als Max.

Lluís Pasqual, Sol Picó, ‘Foot-ball’ i Max Glaenzel entre els nominats de l’escena barcelonina.

La Fundació SGAE ha anunciat avui els finalistes per als Premis Max de les arts escèniques que s’entregaran el pròxim 25 d’abril al Teatro Circo Price de Madrid. Entre les obres que parteixen amb més nominacions hi ha muntatges com Pinoxxio, La piedra oscura, En el desierto o Los hermanos Karamázov, cap d’elles sorgides de l’escena catalana.

Entre les 22 categories totals figuren els noms de Lluís Pasqual, que gràcies a El rei Lear opta a millor direcció d’escena i millor adaptació; Sol Picó, nominada com a millor coreografia per We women; o Max Glaenzel, que optaria a la categoria de millor escenografia pel muntatge El público. S’ha d’afegir també en l’apartat de dansa la nominació a millor espectacle per a Foot-ball de Cesc Gelabert i també Irene Escobar, nominada com a actriu de repartiment per El público, coproducció del Teatre Nacional.

El alcalde de Zalamea de la Compañía Nacional de Teatro Clásico; La piedra oscura de Lazona Films i el Centro Dramático Nacional; i Reikiavik d’Entrecajas Producciones Teatrales són els muntatges que opten a millor espectacle de teatre, mentre que El amor brujo de Víctor Ullate Ballet, En el desierto de Losdedae, Flamenco untittled d’Olga Pericet i són els altres finalistes en la categoria de dansa que acompanyen a la companyia Gelabert Azzopardi.

En la categoria d’interpretació, opten a millor actriu Bárbara Lennie per La Clausura del Amor, Gloria Muñoz per El señor Ye ama a los dragones i Aitana Sánchez-Gijón per Medea. Pel que fa als actors, els aspirants són Carmelo Gómez per El alcalde de Zalamea, Daniel Grao per La piedra oscura i Pepe Viyuela per Rinoceronte.

Podeu consultar el llistat complet de finalistes a través del següent enllaç a la pàgina dels Premis Max.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta