Crònica en imatges de Bondat divina, del cicle de lectures de l’AADPC.

El Teatre Romea va acollir dilluns la segona cita del quart cicle de lectures dramatitzades organitzat per l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADPC), la Fundació Romea i la Fundación AISGE. El text escollit per aquesta ocasió va ser Bondat Divina, que va comptar amb la direcció del també actor Ricard Borràs.

El text, a grans trets, ens parla de la tolerància, una peça que aposta des de l’humor i la comèdia per superar les barreres culturals i religioses, amb el rerefons d’un tema no sempre fàcil de tractar, la fe i el dubte.


La situació de partida és l’encontre de quatre personatges que passaran un cap de setmana tancats en convivència. Es tracta de tres pastors de les religions més populars dels cinc continents.


El sacerdot cristià ha perdut la fe a partir de la mort d’una nena. Es planteja aleshores dubtes sobre la seva fe i és per aquest motiu que provoca el tancament de tots quatre amb l’objectiu que la resta el puguin ajudar, que li donin raons pe tornar a creure en Déu.


El repartiment de la lectura està configurat pels actors Fermí Fernández, Àngels Cerdanya “El Sueco”, Toni Martínez i Kao Chen Min. Junts donaran veu a uns personatges creats per Louis-Michel Colla i Frédéric Lenoir.


La intenció dels autors de l’obra passa per criticar als diversos estaments religiosos a través d’una mirada irònica, sense ferir en cap moment els sentiments dels creients, un original que es va estrenar el 2009 al Thèâtre de La Gaîté Montparnasse de París amb gran èxit de crítica i públic.


Un cop finalitzada la representació, els assistents van poder participar en un col·loqui amb el director de la lectura i tot l’equip artístic. Una trobada distesa i oberta destinada a eliminar les barreres entre creadors i públic que va ser conduïda per la directora d’Entreacte, Carme Tierz.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta