El despertar de la primavera

El proper 27 de març tindrà lloc el dia Mundial del Teatre amb un grapat de novetats.

Assistir a un assaig de El despertar de la primavera, fer una ruta per la Barcelona teatral o una visita guiada per les sales de la ciutat són algunes de les activitats programades per celebrar El dia Mundial del Teatre a Barcelona.

Els teatres obren les portes

Els teatres de la ciutat obriran les seves portes i oferiran una jornada de visites guiades i portes obertes pels diferents espais de les sales que sovint queden ocults al públic. Una jornada per explicar la seva història, per donar a conèixer el seu projecte i la seva programació, una jornada on diferents teatres mostraran també fragments dels propers espectacles, exposicions i altres activitats que complementaran les visites. A més, el Tívoli oferirà un tastat de La jaula de las locas, l’espectacle dirigit per Àngel Llàcer que es podrà veure a partir del mes de setembre, i el Teatre Victòria oferirà un assaig obert de El Despertar de la Primavera, A més, el Tantarantana presentarà El Cicló, el cicle de companyies independents en residència.

Els teatres que participaran en aquesta acció són: l’Almeria Teatre, Sala Fènix, La Puntual, Teatre Victòria, Teatre Poliorama, La Seca, Tantarantana, Porta 4, Sant Andreu Teatre, Akadèmia, Condal, Goya, Romea, La Villarroel, Sala Beckett, Teatre Tívoli, Teatre Nacional de Catalunya i la Sala Miguel Hernández (Sabadell).

Ruta per la Barcelona teatral

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) també se suma a la celebració del Dia Mundial del Teatre i oferirà una ruta per la Barcelona teatral amb un Bus Turístic, on l’actor David Anguera explicarà la història dels principals teatres de Barcelona. Es tracta de fer un recorregut per la ciutat passant per llocs on van existir grans teatres d’altres èpoques i veient aquells que encara avui funcionen.

El bus farà 4 viatges en diferents horaris (11 h, 12 h, 17 h i 18 h) que tindran com a punt de sortida i d’arribada la parada de davant del Hard Rock Cafè de Plaça Catalunya. 

A  les 12 h a l’entrada de carruatges de l’Ateneu Barcelonès, començarà l’acte de celebració del Dia Mundial del Teatre organitzat per l’AADPC amb la lectura del Manifest de l’AADPC que ha escrit i llegirà l’actriu i directora Imma Colomer. A continuació tindrà lloc la lectura dramatitzada a càrrec dels associats de l’AADPC de l’obra “Antaviana”, basada en contes de Pere Calders i adaptada per la companyia Dagoll Dagom. Seguidament es llegiran els 5 manifestos internacionals d’enguany encarregats per l’International Theatre Institute, per la celebració dels seus 70 anys d’existència.

Els Premis de la Crítica tornen als teatres

El 26 de març, i com avantsala del Dia Mundial del Teatre, la plataforma Recomana, organitza els XX Premis de la Crítica, esdeveniment que reunirà la professió a La Villarroel per lliurar uns reconeixements que volen ajudar a la difusió i promoció de les arts escèniques al nostre país.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta