Imatge promocional de la companyia Cirque Rouages que es va poder veure a la plaça del Mercadal.

Les xifres acompanyen la 20a edició de la fira de circ de Catalunya.

A tot arreu s’escolta un mantra que parla del bon moment que travessa el circ a Catalunya, un elogi sempre relatiu si comparem l’estat del sector al d’altres països més al nord. En tot cas, és cert que mai havien existit tantes companyies professionals ni, sobretot, tanta qualitat en les propostes. És una de les conclusions que salta a la vista després de visitar la Fira Trapezi de Reus, que va tenir lloc el passat cap de setmana a la capital del Baix Camp.

Per l’edició que marca el vintè aniversari de la mostra han passat formacions com Companyia “eia” o Animal Religion, que han omplert de gom a gom durant diversos dies tot l’aforament dels grans teatres municipals de la localitat, el Bartrina i el Fortuny. L’aposta decidida de l’organització pel circ de joves companyies catalanes ha estat un dels èxits del programa d’enguany, com també el fet de mantenir el caràcter popular de la mostra, amb preus baixos (2.315 entrades venudes) i un 80% de les funcions a l’aire lliure.

En paraules de Jordi Gaspar, director de Trapezi ,”hi ha hagut menys espectacles però el mateix nombre de funcions, en una clara aposta perquè la gent ho pugui veure tot. Prova d’això és que les funcions mantenen el seu índex d’ocupació i el circ de sala ha exhaurit moltes de les seves sessions”, ha manifestat en la roda de premsa de valoració del festival.

El bon temps ha contribuït a la bona assistència a espectacles de carrer com el que diumenge va clausurar la fira, …Sodade…, de la companyia francesa Circ Rouages. Va ser una de les poques propostes internacionals d’una fira que ha redoblat els seus en la promoció i difusió de les propostes de circ contemporani català de tots els estils i gèneres.

Pel que fa al mercat professional, la fira ha comptat amb la presència de 108 professionals, 53 dels quals eren programadors de 47 entitats diferents, majoritàriament estatals. Segons Gaspar, és la línia a seguir, ja que és “el mercat immediat i natural del circ català”.

Trapezi mira ja cap a l’edició de 2017 que coincidirà amb el programa d’actes que Reus organitza com a capital catalana de la cultura. Entre els reptes, segons Gaspar, “aconseguir que les xarxes internacionals de circ vinguin a Reus a fer les seves trobades i assemblees”.

Compartir.

Sobre l’autor

Treballar la cultura és fer visible el món amb l'objectiu de millorar-lo. Tota la resta és folklore. Director d'Entreacte, entre moltes altres coses.

Deixa una resposta