La comissió de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat la proposició de la Plataforma Recuperem el Teatre Arnau per tal que el futur del Teatre Arnau es decideixi en un procés participatiu vinculant on col·laborin veïns, professionals i experts.

La proposició aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals estableix “iniciar en els propers tres mesos un procés participatiu amb la màxima visualització i transparència perquè els veïns i veïnes, professionals i experts decideixin quin ha de ser el futur del Teatre Arnau com a equipament cultural d’arts escèniques de ciutat i arrelat al territori”. Abans d’acabar l’any, professionals, experts i veïns hauran de decidir quin ús tindrà el teatre, com serà la gestió i el càlcul del pressupost de les obres a realitzar.

El passat 18 d’abril la plataforma Recuperem el Teatre Arnau va fer públic un manifest amb més de 200 firmes que demanava la corresponsabilitat ciutadana per decidir i promoure la rehabilitació del teatre. A més, demanen que l’edifici serveixi per recuperar la memòria popular del Paral·lel, mantingui el vincle amb les entitats del barri i, alhora, permeti la representació d’espectacles.

L’Ajuntament de Barcelona, propietari de l’edifici, tenia dues opcions per reformar el teatre del Paral·lel: instal·lar el Museu de les Arts Escèniques (MAE) o la proposta de Recuperem el Teatre Arnau.

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta