Crònica en imatges del primer acte del III Cicle de les lectures dramatitzades l’AADPC.

Dimarts, el Teatre Akadèmia va acollir la lectura dramatitzada d’Altres ciutats del desert de Jon Robin Baitz, un acte organitzat per l’Associació d’Actors i Directors (AADPC), la Fundació Romea i la Fundación AISGE.

Altres ciutats del desert és un text inèdit al nostre país del dramaturg nord-americà Jon Robin Baitz i que Roser Batalla, actriu i directora associada de l’AADPC, ha traduït al català expressament per a l’ocasió.

L’obra de Baitz està dotada d’una gran força dramàtica on els personatges, tots membres d’una mateixa família, estan representats amb molta varietat de matisos i compta, a més, amb un final sorprenent.

Ahir, la feina de tots els actors participants que van llegir la peça va ser remarcable, Pep Sais, Montse Pérez, Assun Planas, Marta Betriu i Marc Pujol van donar vida a uns personatges que van fer riure i emocionar-se al públic assistent.

La direcció de Victòria Pagès en col·laboració amb Roser Batalla, gran coneixedora del text, ha dotat a la lectura d’una textura densa, profunda i d’un tractament del personatges exhaustiu.

La lectura va anar precedida d’una presentació a càrrec de Carme Tierz, directora de la revista Entreacte, que va contextualitzar l’obra socio-econòmicament. El paper dels sectors més conservadors de Hollywood, l’empremta de la presidència de Ronald Reagan a la societat nord-americana actual o la Guerra de l’Iraq són alguns dels temes de fons que apareixen en Altres ciutats del desert i que influeixen en la relació entre els seus protagonistes. Una presentació que ens va traslladar a l’escenari del drama, Palm Springs, una ciutat resort de luxe enmig del desert de Califòrnia i destinació daurada per a republicans retirats.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta