Wohnwagen

 Lara Salvador i Armand Villén s’emporten el de millor actriu i actor per Alpenstock, de la companyia Obskené

 “Pel risc i el compromís d’una proposta que explora diferents formes i llenguatges, pel desafiament a l’espectador amb una proposta innovadora i per la frescor que enlluerna d’uns intèrprets en estat de gràcia i entrega absoluta” Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2018, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA CX. Wohnwagen és un conte màgic escrit per Rémi Pradère i dirigit per Max Grosse i Anna Serrano, que parla de l’amor al segle XXI, el compromís i les comoditats i fer les coses a mitges.

El Premi consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros i la programació al festival Temporada Alta 2018. L’objectiu del guardó, doncs, és el de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador. Aquest any s’han presentat un total de 80 propostes i cinc han quedat finalistes: Barbes de balena d’Els Pirates Teatre, Not a moment too soon de Thorus Arts, Alpenstock d’Obskené, Amanda T d’Àlex Mañas i #Lifespoiler de Flyhard Produccions.

El jurat de la 18a edició del Premi BBVA de Teatre està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: Marta Gil, directora d’escena; Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida de Vic; Ferran Lahoz, actor i membre de l’AADPC i Joan Roura, l’actor i director del Premi BBVA de Teatre.

A més, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit els premis a millor actriu i millor actor de les obres finalistes. Lara Salvador, protagonista de l’espectacle Alpenstock, de la companyia Obskené, ha estat guardonada amb el premi a millor actriu. El guardó a millor actor ha estat pel també protagonista d’Alpenstock, Armand Villén.

El Premi BBVA de Teatre també ha homenatjat a la dramaturga, directora i actriu catalana Araceli Bruch, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional. Bruch es va iniciar al teatre universitari, fou membre de la primera època de Dagoll Dagom i va fundar diverses companyies. Per altra banda, també s’ha homenatjat Espai Teatre, entitat que treballa en la formació teatral, a través de cursos i tallers d’interpretació i expressió dramàtica, i que treballa amb el teatre com a eina de transformació social i d’integració.

 

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta