El guardó reconeix la seva trajectòria i la seva “defensa de les llibertats”

És una de les grans actrius del nostre país, mereixedora de les més altes distincions a les quals ara haurà d’afegir el Premi Europa de Teatre. L’actriu de l’Hospitalet de Llobregat , Núria Espert (1935) ha estat reconeguda amb el prestigiós guardó per la seva “extraordinària trajectòria en els camps de la interpretació i la direcció escènica” i per la seva “defensa de les llibertats”.

L’entrega del premi coincidirà amb la celebració del 17è Premi Europa de Teatre i la 15a edició del Premi Europa de Realitats Teatrals, que se tindrà lloc entre el 13 i el 17 de novembre a Sant Petersburg.

El Premi Europa de Teatre es va crear per promoure la interdisciplinarietat, la integració i la cooperació entre el teatre i altres arts en el context de les actuacions en viu. La seva intenció és promoure el coneixement i la difusió d’aquest art a tot el Continent Europeu, i sempre s’atorga a una personalitat que hagi combinat al llarg de la seva carrera el talent artístic, la projecció internacional i el compromís ètic. Altres figures de prestigi com Melina Mercouri, Václav Havel o Wole Soyinka l’han rebut abans.

L’actriu catalana afegeix aquesta distinció a altres importants premis com la Creu de Sant Jordi o el Premi Nacional de Teatre.

Contingut relacionat:

Núria Espert. Eterna

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta